Autoszkóp

Autoszkóp a gépjármű km csalások ellen

autoszkóp alkalmazás kezdő képernyő
autoszkóp alkalmazás kezdő képernyő

Autoszkóp alkalmazás miért is készült?

Sajnos az elmúlt évek során nőtt a gépjárművek kilométer óráinak vissza állítása, hogy jobb színben tüntessék fel az eladó autókat. Főleg a  külföldről behozott autóknál csinálják az autó kereskedők. Azért nem gondolják azt, hogy minden ember hülye és bedől ennek a csalásnak. Egy autón vannak árulkodó jelek ami a valós km-t tükrözik, ám meg kell jegyezni, hogy a kintről származó autók többsége megkíméltebb állapotú az itthoni társaikkal szemben, ezért egy átlag embernek nem tűnhetnek fel az árulkodó jelek. Javasolni tudom azoknak, akik nem értenek hozzá, hogy vigyék el az autót egy hivatalos márka szervizbe átvizsgálás céljából. Higgyék el megéri azt a pár 10 ezer forintos költséget, de ez lehet kevesebb is, mert a későbbiek során akár 10-20 szorosát is rákölthetik az autójukra. Ezek elkerülésének elősegítésére készült el az autoszkóp alkalmazás.

Az autoszkóp alkalmazás a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala gépjárműadat-nyilvántartásának rendszámalapú lekérdezésére, valamint Eurotax értékbecslés lekérdezésére szolgál. A hivatali nyilvántartás lekérdezése a kormányzati Ügyfélkapu felhasználók számára nyújtott lehetőség. Az Autoszkóp alkalmazás az Ügyfélkaput a felhasználó azonosítására használja, az értesítési tárhelyen nem helyez el adatokat. Az Ügyfélkapu létesítésével, használatával kapcsolatos információk az ugyfelkapu.magyarorszag.hu címen találhatók meg.

Az autószkóp alkalmazás használata során a gépjármű rendszámának megadásával lekérdezhető adatatok:

gyártmány megnevezése
típus megnevezése
a gépjármű elsődleges színe
a gépjármű másodlagos színe
a gépjármű másodlagos színének helye
a gépjármű körözés alatt áll-e
a gépjármű jelenleg forgalomban van-e
a korábbi műszaki vizsgák időpontja és a feljegyzett km óra értékek
A lekérdezés díja eljárásonként fizetendő, az igazgatási szolgáltatási díj számítása az 54/1999. BM rendelet szabályozásának megfelelően 625 Ft.

Az Eurotax értékbecslés ugyancsak díjköteles szolgáltatás, korlátlan darabszámban vehető igénybe. Ára: 1200 ft + áfa/ lekérdezés

A már lekérdezett adatok a készülék offline üzemmódjában, hálózati kapcsolat nélkül is rendelkezésre állnak.

autoszkóp lekérdezett anyagok
autoszkóp lekérdezett anyagok

Az Autoszkóp minden díjköteles lekérdezés igénybevétele előtt tájékoztató jelleggel megjeleníti a lekérdezés díjának várható nagyságát. A ténylegesen fizetendő díj – amely a felhasználó számlájáról levonásra kerül – a fizetési folyamat során pontosan feltüntetésre kerül.

Az Eurotax autó érték és kilométeróra állás lekérdezések az Autoszkóp alkalmazással Android mobilokon és iPhone mobiltelefonokon lehetséges, melyet a linkekre kattintva ingyenesen telepíthet mobiljára.

autoszkóp eurotax lekérdezés
autoszkóp eurotax lekérdezés

Ezen fizetési szolgáltatások előzetes használatbavételét, a szükséges adatok megadását és felhasználási szerződések elfogadását a készülék felhasználójának az Autoszkóp használata előtt kell megtennie ahhoz, hogy az Autoszkóp alkalmazásban lehetősége legyen fizetni a díjköteles lekérdezésekért. A mobileszköz platformja által végzett fizetési folyamat során az alkalmazás angol nyelvű üzeneteket jeleníthet meg az Autoszkóp alkalmazáson belül.

A lekérdezések központi szerverre küldéséhez és a válaszadatok fogadásához hálózati kapcsolat szükséges, amelynek esetleges költségbeli vonzatait illetően tájékozódjon mobilszolgáltatójánál!

A lekérdezett adatokat könnyedén menthetjük pdf. formátumba és küldhetjük emailban is. A lekérdezett adatok így nézek ki.

autoszkóp lekérdezett részletes adatok
autoszkóp lekérdezett részletes adatok

Az autoszkóp alkalmazás kezeli azokat az eseteket, amikor a felhasználó hálózati kapcsolata a díjfizetést követően megszakad a központi kiszolgálóval. Ilyen esetekben a kért adatokat a kapcsolat helyreállása után, a beállításoktól függően automatikusan kézbesíti az alkalmazás.

Az Autoszkóp alkalmazás a lekérdezésekre vonatkozó adatokat tárol a mobileszközön. Ezen adatok az alkalmazás uninstallálásával eltávolításra kerülnek. Sem a mobilalkalmazás, sem a központi kiszolgáló komponense nem tárol személyes adatokat a felhasználóról, a mobilkészülékről, vagy a felhasználási szokásokról.

Az Autoszkóp alkalmazást a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemelteti. Az alkalmazás felhasználójának minősül az alkalmazást a telefonkészülékére telepítő felhasználó. Az alkalmazás használatával a Felhasználó az alábbi feltételeket elfogadja. Az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználási feltételeket külön figyelmeztetés nélkül módosítsa.

Az alkalmazáson illetve az alkalmazáson keresztül letölthető dokumentumokban megjelenő adatok tájékoztatásul szolgálnak, ezek bárminemű felhasználása a felhasználó saját felelősségére történik. Az alkalmazás használata során szerzett információkra semmiféle jog megszerzése nem alapítható.

Az alkalmazáson keresztül megvásárolható adatok a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala nyilvántartásából, ill. az EurotaxGlass’s Magyarország Kft. nyilvántartásából származnak. A díjmentesen megjelenő adatok a, a TotalCar.hu Informatikai Kft. nyilvántartásából származnak.

Az alkalmazást a felhasználók saját felelősségükre használhatják. Az Autoszkóp üzemeltetője nem tartozik felelősséggel a harmadik felek által szolgáltatott információtartalmakért, amelyek az alkalmazáson illetve az alkalmazáson keresztül letölthető dokumentumban megjelennek. Az adatszolgáltatás harmadik felek saját, frissített adatbázisaiból történik, ezért az Autoszkóp üzemeltetője nem vállal felelősséget az alkalmazás során szolgáltatott adatok helyességéért, teljességéért, pontosságáért. Az adatbázisok frissítése rendszeres, de nem valós idejű, így a lekérdezés időpontja és az adatbázis frissítése közötti időszakban a megjelenített és a tényleges adatok között eltérés lehetséges. Az Autoszkóp üzemeltetője mindennemű felelősséget kizár a harmadik felek adatbázisában foglalt információk megjelenésével, jogszerűségével, helytállóságával kapcsolatosan, beleértve az esetlegesen téves vagy nem naprakész információtartalomból eredeztethető következményeket is.

Az Autoszkóp alkalmazás szerzői jogvédelem alá tartozik, ezért tilos az Autoszkóp üzemeltetőjének előzetes írásbeli engedélye nélkül a tartalom egészét vagy egyes részeit bármely formában felhasználni, így különösen reprodukálni, átdolgozni.

Az Autoszkóp üzemeltetője fenntartja magának a jogot az alkalmazás módosítására, beleértve annak funkcionalitását és megjelenését, a kiszolgáló oldali komponenst, valamint a felhasználási feltételek módosítását egyaránt. A módosításra új alkalmazásverzió kiadásával kerül sor. Az Autoszkóp üzemeltetője fenntartja magának a jogot az alkalmazás visszavonására, a szolgáltatás átmeneti vagy végleges megszüntetésére.

Amennyiben a Felhasználó nem ért egyet a felhasználási feltételekkel, abba kell hagynia az Alkalmazás használatát.